Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening lille logo

Aflivning

Det sidste farvel – om aflivning af hund og kat

Der kommer en dag, hvor det svære valg skal træffes – nemlig at skulle sige farvel til et elsket kæledyr. For mange er det meget svært at skulle træffe beslutningen om, hvornår det er bedst at sige farvel. Du er derfor altid velkommen til at ringe til klinikken og få en snak.

Vi ved, at der er mange forskellige behov og ønsker i sådan et svær situation, og det gør vi som klinik, hvad vi kan for at hensyn til.

Tidsbestilling:

Når du har truffet beslutningen, ringer du til klinikken for at bestille en tid.

De fleste aflivninger foregår i klinikken – men ønsker man at tage afsked i hjemmet, kan det for det meste lade sig gøre, at vi kommer hjem til dig.

Da der skal sættes lang tid af, og dyrlægen skal forlade klinikken, kræver det ofte lidt mere planlægning og det koster også mere.

Hvordan foregår det?

Uanset og aflivningen foregår i hjemmet eller klinikken foregår den nogenlunde på følgende måde:

Først hilser personalet på kæledyr og ejer – og tager en snak med jer om proceduren, og hvilke ønsker I har mht. hvad der skal ske bagefter.

Derefter bedøves dyret, så det falder i søvn – og ikke registrere, når det lidt efter stille sover ind, når der indgives en overdosis af et sovemiddel.

Mens dit kæledyr falder i søvn, bliver du/I tilbudt at være alene med det.

Bagefter lytter dyrlægen altid med et stetoskop for at sikre, at der ikke længere er hjertelyd.

Vi gør meget ud af, at have god tid, så forløbet bliver så skånsomt som muligt for både dyr og ejer. Mange ejere undskylder over for os, at de har svært ved at holde tårerne tilbage. Vi ved hvor svært det er, og kan sagtens rumme de mange følelser og måder, der er at reagere på.

Det er meget forskelligt, om man foretrækker at være med under hele forløbet, forlade klinikken inden – eller vente i venteværelset og tage afsked bagefter.

Vi respekterer altid dit valg – og hvis du ikke ønsker at være med, er vi hos dyret hele tiden og kæler og taler med det ind til det sover.

Skal børnene med?

Har du børn som gerne vil med, er det vigtigt, at I hjemmefra taler om, hvad der skal ske på klinikken. Mange ringer og spørger om det er bedst at lade børnene blive hjemme. Da børn reagerer meget forskelligt, vil det derfor altid være en individuel vurdering.

Vi kommer gerne med råd og vejledning.

Hvad sker der bagefter:

Når du har sagt farvel og forlader klinikken, pakkes den nu afdøde patient i en specielt designet kremeringspose og lægges på køl. Et kremeringsselskab kaldet Ada’s kommer herefter og afhenter

kremeringsposen fra fryseren, og denne køres til forbrænding på et specielt forbrændingsanlæg, kun for kæledyr. Du behøver derfor ikke være nervøs for, om dit kæledyr havner et forkert sted.

Flere muligheder:

Man kan vælge begravelse hjemme i haven, fælleskremering eller urnekremering.

Fælleskremmering:

Her kremeres flere dyr samtidig i kremmatoriets forbrændingsanlæg og asken deponeres efterfølgende. Asken bliver altså ikke anvendt efterfølgende.

Urnekremmering:

Nogle vælger urnekremering, hvor asken fra kæledyret, kommer tilbage til ejeren i en urne.

Der findes mange urner. Både til at sætte ned i haven eller et andet sted – og nogle til at have stående fremme i hjemmet.For yderligere information

Læs mere

Urnekremering tager ca. 1 uges tid og klinikken ringer til dig så snart urnen ankommer.

Kister: Det er muligt at få lagt sit kæledyr i en hvid pap-kiste, som man enten kan tage med sig – eller som dyret kan ligge i på vej til kremmatoriet.

Aske-smykker: Som noget nyt har Ada’s kæledyrskrematorium fået en smykkedesigner, som kan lave et personligt askesmykke. En perle hvor lidt af asken fra dyret indkapsles.

Da alle smykker er håndlavet og modelleret for at fremhæve det unikke, vil der ikke være to smykker som er ens. Der udstedes et underskrevet ægthedscertifikat fra Ada’s Kæledyrskrematorium og designeren Andrea van Webber, som garanterer, at dit smykke er lavet med aske fra dit kæledyr.

Læs mere


Få de seneste nyheder med nye tiltag, anbefalinger, advarsler og tilbud fra Østerbro Dyreklinik

Kontakt

Østerbro Dyreklinik

Strandboulevarden 117
2100 København Ø

32 2100 21
info@osterbrodyreklinik.dk


Vi bor her

Find vej

  • Parkering: Der er gode muligheder for parkering tæt på Østerbro Dyreklinik.
  • Bus: Bus nr. 8A har stoppested lige udenfor døren.
  • S-tog: Linie A og E stopper på Nordhavn station med ca 8 minutters gang til klinikken.

Medlem af

Den Danske Dyrlægeforening logo
×

Skriv | Write

Ring | Call

Menu