Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening lille logo

Pasudstedelse – Rejse med kæledyr

Vi kan udstede et pas til dit kæledyr i løbet af en arbejdsdag.

Dette kræver dog tidsbestilling.

Hvis din hund eller kat ikke er rabiesvaccineret, kan du benytte dig af vores ”paspakke”, hvor vaccination, sundhedseftersyn, kontrol af mikrochip og pasudstedelse laves til en fordelagtig pris.

Herunder kan du læse om rejse med hund og kat:

Skal dit kæledyr med på rejse?

Vi oplever hvert år, at mange hunde- og katteejere er for sent ude med vaccinationerne inden rejsen, og derfor ikke kan få deres kæledyr med på ferie. Læs her, hvad du skal være opmærksom på, hvis din hund eller kat skal med til udlandet.

Det er vigtigt, at du i god tid sørger for, at dit kæledyr har sine vaccinationer i orden, samt undersøger de regler, der findes for indrejse med kæledyr i det pågældende land. Hvis du ikke allerede har det, skal du også sørge for at få et kæledyrspas.

7 vigtige rejseregler:

For at give dig et overblik har vi her opstillet 7 vigtige rejseregler, som gælder i de fleste lande i Europa, hvis du skal rejse med dit kæledyr. Vi anbefaler altid, at du undersøger de konkrete regler i det specifikke land, som du skal rejse til.

• Din hund eller kat skal have et gyldigt EU-pas til kæledyr (OBS. Nyt pas-format fra d. 29.12.14).

• Din hund eller kat skal være id-mærket (chip-mærket).

• Dit kæledyr skal være gyldigt rabiesvaccineret (En sådan vaccine gælder i 3 år og skal være foretaget ca. 21 dage før afrejse).

• Rabbiesvaccinen må tidligst foretages ved 12-ugers-alderen (dette er en ny regel, dog kan enkelte lande tillade indførsel af uvaccinerede hvalpe og killinger).

• Kæledyrets rejse skal være betinget af ejerens rejse, også selvom dyret rejser på et andet tidspunkt end ejeren.

• Nogle lande kræver et sundhedseftersyn, og/eller indgivelse af ormekur hos dyrelægen inden afrejse.

• Du bør altid tjekke rejsereglerne for det land du rejser til. Du finder reglerne ved at klikke her.

Ormekur inden rejsen:

Skal du ud at rejse, skal din hund til nogle lande have en såkaldt forebyggende ormebehandling. Du kan bestille en tid til dette – eller benytte dig af vores drop-in service, hvor du blot kommer forbi inden for åbningstiden. Du skal dog være opmærksom på, at dyrlægen kan være i gang med f.eks. at operere eller være på hjemmebesøg, så der kan forekomme ventetid.

Skal du til Sydeuropa?

Hvis du planlægger en rejse med hund til Sydeuropa, skal du være særlig opmærksom på sandfluen. Sandfluer lever i flere sydeuropæiske lande, og kan overføre parasitten Leishmania. Parasitten kan forårsage alvorlig sygdom hos både hunde og mennesker, og kan svække hundens immunforsvar.

Den bedste forebyggelse mod Leishmaniose er at benytte sig af effektive sandflue-afvisende produkter på hunden. Hvis sandfluerne forhindres i at stikke hunden, minimerer man risikoen for smitte med Leishmania-parasitten. Beskyttelse mod sandfluer opnås ved behandling med Bayvantic, der kan købes som håndkøb på apoteket.

Vær opmærksom på at Bayvantic ikke tåles af katte- og at nogle hunde kan få udslæt af produktet. Klik for at se her hvilke parasitter, der kan leve i det område, I har planlagt at rejse til (for sandfluer afmærkes i Leishmaniosis.

Læs Østerbro Dyrekliniks anmeldelser

Læs vores anmeldelser på Trustpilot eller Google.


Få de seneste nyheder med nye tiltag, anbefalinger, advarsler og tilbud fra Østerbro Dyreklinik

Kontakt

Østerbro Dyreklinik

Strandboulevarden 117
2100 København Ø

32 2100 21
info@osterbrodyreklinik.dk


Vi bor her

Find vej

  • Parkering: Der er gode muligheder for parkering tæt på Østerbro Dyreklinik.
  • Bus: Bus nr. 8A har stoppested lige udenfor døren.
  • S-tog: Linie A og E stopper på Nordhavn station med ca 8 minutters gang til klinikken.

Medlem af

Den Danske Dyrlægeforening logo
×

Skriv | Write

Ring | Call

Menu