Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening lille logo

Vaccination af hund

Som hundeejer ønsker man et langt og godt liv for sin hund. Ligeledes kan du med fordel besøge os for at få foretaget en vaccination af din hund, hvis du vil beskytte den mod sygdomme. På Østerbro Dyreklinik i København anbefaler vi, at alle hunde bliver vaccineret mod hundesyge, Parvovirus, smitsom leverbetændelse, Parainfluenza og Leptospirose.

Hvalpe vaccination – de første vaccinationer af din hund

Hvalpe bliver som udgangspunkt født med antistoffer i blodet, som de får via moderen, hvis hun har været korrekt vaccineret. De får desuden yderligere antistoffer ind i blodbanen gennem modermælken i den periode, hvor de dier. Antistofferne forsvinder dog med tiden fra blodbanen igen, og når hunden er omkring 16 uger gammel, vil de være helt forsvundet. Derfor vil det være nødvendigt at vaccinere hvalpen, for at den fortsat kan danne antistoffer.

De første vaccinationer af din hund/hvalp bør finde sted, når den er henholdsvis 8, 12 og 16 uger gammel.

Grunden til, at vi vaccinerer så ofte i starten af hundens liv, er, at antistofferne fra moderen og modermælken forhindrer vaccinen i at virke ordentligt. Da vi samtidig ønsker at beskytte hunden i en så tidlig alder som muligt, skal vaccinationerne udføres tidligt og gentages regelmæssigt.

Når hunden fylder 1 år, bør du igen få den vaccineret ved den såkaldte re-vaccination. Herefter skal hunden følge et individuelt vaccinationsprogram, der er tilpasset din hunds behov, og som tilrettelægges sammen med dyrlægen.

Hvorfor er det nødvendigt med vacciner til hunden?

En velvaccineret hund er bedre til at danne antistoffer mod sygdomme. Hvis alle hundeejere overholdt anbefalingerne for vaccination af hunde, ville vi kunne undgå mange tilfælde af sygdom blandt hunde og være bedre garderet mod epidemier.

Hunde er notorisk nysgerrige, og som lykkelig hundeejer har du nok opdaget, at din hund ikke er bleg for at udforske potentielt smittefarlige miljøer.

De fleste hunde er også meget sociale og holder meget af at lege med deres artsfæller. Derfor er hunde også særligt modtagelige overfor bakterier og vira.

I byer er der stor risiko for, at de kommer i kontakt med rotteekskrementer, i forbindelse med oversvømmelser, der kan indeholde Leptospirose – en sygdom, som er yderst svær at helbrede, og som også kan smitte mennesker.

Husk Rabiesvaccine, hvis du skal have hunden med i udlandet

Selvom der ikke er faste krav for vacciner til hunde i Danmark, hersker der mere strikse regler ved indrejse i andre EU-lande. I nogle få lande er det eksempelvis lovpligtigt, at din hund er vaccineret mod hundesyge og Parvovirus. Det er desuden stort set altid et krav, at din hund har modtaget en Rabiesvaccine. Rabiesvaccination af din hunden skal i de fleste tilfælde foretages mindst 21 dage, før du rejser.

Hvis du planlægger at tage hunden med på ferie i udlandet, er det vigtigt, at du inden afrejsen sørger for at sætte dig grundigt ind i reglerne for det pågældende land, du ønsker at rejse ind i. Du kan finde de fleste rejseregler på: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx.
Vær opmærksom på, at det kan tage mange uger at forberede rejse med kæledyr uden for EU’s grænser. Ambassaden kan ofte være behjælpelig her.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om vaccination af din hund

Selvom vi anbefaler, at du lader din hund vaccinere mod de mest almindelige sygdomme, er vaccination af din hund ofte også et individuelt spørgsmål, hvor der tages højde for kæledyrets alder, helbred, omgivelser og livsstil. Derfor vil vi altid give en faglig vurdering af din hunds individuelle behov for vaccination i forbindelse ved en konsultation.

Hvis du har spørgsmål omkring vaccinationer til hunde eller ønsker at bestille tid til et sundhedseftersyn og en eventuel vaccination, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 32 21 00 21. Vi ser frem til at byde dig og din hund velkommen i klinikken på Østerbro.

Læs Østerbro Dyrekliniks anmeldelser på Trustpilot

Østerbro Dyreklinik har 9,5 ud af 10 stjerner baseret på 124 anmeldelser.

Få de seneste nyheder med nye tiltag, anbefalinger, advarsler og tilbud fra Østerbro Dyreklinik

Kontakt

Østerbro Dyreklinik

Strandboulevarden 117
2100 København Ø

32 2100 21
info@osterbrodyreklinik.dk


Vi bor her

Find vej

  • Parkering: Der er gode muligheder for parkering tæt på Østerbro Dyreklinik.
  • Bus: Bus nr. 8A har stoppested lige udenfor døren.
  • S-tog: Linie A og E stopper på Nordhavn station med ca 8 minutters gang til klinikken.

Medlem af

Den Danske Dyrlægeforening logo
×

Skriv | Write

Ring | Call

Menu