Vi er medlem af Den Danske Dyrlægeforening lille logo

Tandbehandlinger

Hvordan foregår en tandrensning?

Når din hund eller kat kommer ind til en tandbehandling på Østerbro Dyreklinik, starter vi med at give en beroligende – og let smertestillende indsprøjtning. Når denne virker lægger vi et drop i forbenet, hvori vi giver et meget sikkert sovemiddel, så dit kæledyr ikke mærker noget til behandlingen.

Herefter går vi i gang med at tjekke hver enkelt tand med en sonde, og renser evt. tandsten under tandkødet væk langs rødderne.
Vi renser alle tænder, og fjerner tandsten på alle tænder med ultralyd og laver herefter en polering.

På Østerbro Dyreklinik råder vi over en helt ny og avanceret tandunit, der sikrer en skånsom, men effektiv behandling af dit kæledyrs tænder.

Når du henter din hund eller kat senere på dagen instrueres du i, hvordan du skal passe dit kæledyr de kommende dage, og hvordan du fremover kan være med til at forebygge problemer med tænder og tandkød.

Hvad er tandsten?

Tandsten er hårde belægninger på tænderne, der opstår fordi kalksalte fra spyttet, bindes til belægninger på tænderne. Disse belægninger kaldes for plak og består typisk af madrester og bakterier. I forbindelse med tandsten ses meget ofte også tandkødsbetændelse.

Hvorfor er tandrensning en god idé?

Hvis en hund eller kat først har fået tandsten, er den eneste måde disse kan fjernes på ved en tandrensning. Tandsten er i sig selv ikke farligt, men kan føre til andre lidelser, der kan være meget alvorlige. Har en hund tilstødende tandkødsbetændelse, der ikke behandles, kan sygdommen parodontose opstå. Denne sygdom er smertefuld og medfører at de ligamenter der holder tænderne fast til knoglerne nedbrydes, så tænderne løsnes.

Ved at behandle tandsten og tandkødsbetændelse i tide, kan man undgå at parodontose opstår, og dermed spare sin hund for smerte og tab af tænder – og i øvrigt sig selv for en større dyrlægeregning.

Kan tandsten forebygges?

Ja.

Den bedste måde at forebygge tandsten og tandkødsbetændelse på er ved at børste sin hund eller kats tænder dagligt. Spørg din dyrlæge til råds om, hvilken tandbørste, der er bedst og brug kun tandpasta beregnet til dyr.

Tyggeting, diverse ”Oral-barer” og specielt tand-foder har også vist sig at have nogen effekt på dannelsen af tandsten. Man skal dog ikke regne med, at dette er tilstrækkeligt til at forhindre problemet i at opstå.

Læs Østerbro Dyrekliniks anmeldelser

Læs vores anmeldelser på Trustpilot eller Google.


Få de seneste nyheder med nye tiltag, anbefalinger, advarsler og tilbud fra Østerbro Dyreklinik

Kontakt

Østerbro Dyreklinik

Strandboulevarden 117
2100 København Ø

32 2100 21
info@osterbrodyreklinik.dk


Vi bor her

Find vej

  • Parkering: Der er gode muligheder for parkering tæt på Østerbro Dyreklinik.
  • Bus: Bus nr. 8A har stoppested lige udenfor døren.
  • S-tog: Linie A og E stopper på Nordhavn station med ca 8 minutters gang til klinikken.

Medlem af

Den Danske Dyrlægeforening logo
×

Skriv | Write

Ring | Call

Menu